Udforsk portvinens verden på bedste vis

Portvin er en dejlig drik, som mange nyder af og til. Portvin er en sød og stærk vin, der traditionelt er produceret i Portugal. Derudover er denne vin kendt for at have en rig smag, kompleksitet og lang lagringsevne. 

Portvin betragtes typisk som en luksuriøs og lækker drik, og så har den en meget lang historie. Sidst men ikke mindst har denne unikke drik en helt særlig plads i manges hjerte. Har du fået interesse for portvin, så køb her eller læs med her. 

Flere forskellige typer portvin

Når det handler om portvin, så er der flere forskellige typer. Det er en fordel at udforske disse typer nærmere for at finde ud af, hvilken du bedst kan lide. De mest almindelig typer portvin er:

  • Ruby – Disse portvine er unge og frugtige
    • Tawny – Denne type portvin er lagret i egetræsfade og udvikler en nøddeagtig smag
  • Vintage – Med denne type portvin får du en i højeste kvalitet og med en høj alder

Det kan være en god idé at deltage i nogle portvinssmagninger. Dermed får du nemlig et rigtig godt indblik i alle portvinens hjørner. Det gør også, at du ikke er nødsaget til at købe en hel flaske og senere finde ud af, at den portvin ikke lige var dig. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. 

Sådan bør portvin drikkes

Portvin bør serveres i mindre mængder i såkaldte portvinsglas. Portvinsglas er designet til at fremhæve en portvins aromaer og smag. Inden du drikker portvinen, bør du snuse til glasset for at dufte til de søde duftnoter. Derefter tager du en lille slurk, hvor du lader portvinen glide rundt i munden. Det gør, at portvinenes smag kan folde sig helt ud.